Courgetterollade met tomaten-basilicumpuree en krokante oesterzwam
40 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd van de courgettes met een scherp mes of kaasschaaf 12-15 linten (zie tip) van 1 mm dik.
- Verhit de grillpan. Bestrijk de courgettelinten dun met olijfolie. Gril ze in porties op hoog vuur 1 minuut per kant, tot de linten mooie grillstrepen hebben. De courgette gaart straks verder in de oven. Leg ze op een bord.
- Doe intussen de aardappelpuree in een koekenpan. Leg een deksel op de pan en verwarm op laag vuur tot de puree is ontdooid. Voeg geen extra vocht toe, het is belangrijk dat de puree stevig is.
- Snijd de zongedroogde tomaten klein. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Hak de blaadjes basilicum fijn. Meng de tomaat, citroenrasp en basilicum met peper naar smaak door de puree.
- Leg op het werkvlak een ruim vel vershoudfolie. Leg er dakpansgewijs 8 gegrilde courgettelinten op. Schep de puree op de courgette en vorm tot een ‘rollade’. Leg 2-3 courgettelinten op de pureerollade. Rol met behulp van de vershoudfolie de puree strak op in de courgettelinten. Bewaar de pureerollade desgewenst tot gebruik in de koelkast (1-2 dagen).
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verwijder de vershoudfolie voorzichtig. Leg de pureerollade op de bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Bak de rollade in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten warm.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie. Bak de oesterzwammen in 6-8 minuten bruin en krokant. Rasp of pers de knoflook erboven en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de courgetterollade op een schaal. Verdeel er de gebakken oesterzwammen over. Bestrooi met wat extra basilicumblaadjes.
- Uitpakken met een vegetarische rollade? Zoek niet verder! Deze pureerollade vormt het middelpunt van je vegetarische menu. Of serveer ‘m als bijgerecht voor 8 personen.
- Tip: Gril wat extra repen courgette, mocht er eentje breken of minder stevig zijn om te gebruiken. De resterende gegrilde courgettelinten kun je prima in reepjes snijden en door de puree mengen.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 425 kcal
- 24 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 40 g koolhydraten
- 10 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen